Nog één plekje vrij voor een Data Engineer bij DEEP

Op 24 september start een tweede editie van DEEP: het Data Science en Engineering Expert Programma van de waterschappen. Ditmaal met maar liefst 14 deelnemende waterschappen en een nog grotere groep startende data-professionals. In dit leerprogramma wordt je opgeleid voor het werken als dataprofessional in de waterschapssector. Zie jij dit wel zitten en wil jij je jezelf graag snel ontwikkelen, samen met een groep gelijkgestemden? Wil jij graag een maatschappelijke bijdrage leveren met jouw unieke data-skills? We hebben nog één plekje vrij voor een ambitieuze Data Engineer!

Waterschappen zitten midden in een Digitale Transformatie. De rol van data en informatie wordt steeds belangrijker bij dagelijkse werkzaamheden en hun kerntaak: het zorgen voor droge voeten en schoon water. De afgelopen weken heeft iedereen met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk deze taak is. Klimaatverandering leidt tot extreme situaties, waarin accuraat en voorspellend inzicht kan helpen om op het moment-suprême de juiste keuzes te maken. Dit, maar ook tal van andere uitdagingen, vragen om nieuwe vaardigheden, onder meer op het vlak van Data Science en Engineering. Daarom is er DEEP: het Data science en Engineering Programma voor de waterschappen.

Als Data Engineer bij het waterschap houd jij je onder andere bezig met het implementeren van machine learning algoritmes, het ontwikkelen van een data-omgeving in de cloud en het ontsluiten van verschillende type databronnen voor analyse. Denk aan GEO-data en kaartmateriaal, satellietbeelden of dronedata, financiele data of tijdreeksen van IoT-sensoren. Je werkt nauw samen met data scientists, ICT-ers en de verschillende business experts van het waterschap. Maar vóórdat je fulltime aan de slag gaat bij het waterschap, volg je eerst een eenjarig leerprogramma, samen met mede-kandidaten die in dienst treden bij hetzelfde of andere waterschappen. Zo ontwikkel jij jezelf en bouw je een duurzaam netwerk op van andere data-experts. Bekijk de video voor een impressie, of lees hieronder verder over DEEP. Direct aanmelden? Dat kan hier!

Het DEEP leerprogramma

Als deelnemer van DEEP treed je in dienst bij één van de waterschappen die meedoen met het programma en volg je gedurende een jaar als groep (ca. 15 deelnemers) een intensief leerprogramma. Het programma is gericht op een combinatie van technische vaardigheden en skills gericht op de ontwikkeling van jouw als professional. Het start 24 september met een 4-weekse basisopleiding. Hierna ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Denk aan het ontwikkelen van een algoritme om onderhoud van installaties te voorspellen, het real-time voorspellen van waterafvoeren of het ontwikkelen van een dashboard voor rioleringsbeheerders dat draait in een Azure-omgeving. Jij voert deze opdrachten uit in een multidisciplinair team van data scientists, engineers en domeinexperts, zoals technologen, hydrologen, operators of gebiedsbeheerders. Daarnaast werk je ook twee dagen per week aan reguliere werkzaamheden voor jouw waterschap. Een combinatie van leren en praktijk dus.

Ondertussen bouw je een groot netwerk op en leer je de sector door en door kennen. Je gaat langs bij de verschillende waterschappen, presenteert resultaten van de opdrachten aan professionals uit de sector en bezoekt evenement (als Covid het weer toestaat).

Enthousiast?

We zoeken nog één Data Engineer voor Waterschap de Dommel in Boxtel! Lees hier meer over dit profiel of meld je direct aan. Dat kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *